Clicky


Franse transporteur Mory Ducros vraagt faillissement aan

Franse transporteur Mory Ducros vraagt faillissement aan
23-11-2013 10:16 | Buitenland | auteur De Redactie

PARIJS - Frankrijk's op één na grootste transporteur, Mory Ducros, heeft vrijdag faillissement aangevraagd. Bij het bedrijf werken 5.000 werknemers.

Het zou het grootste faillissement in Frankrijk zijn sinds 2001. Toen ging Moulinex(huishoudelijke apparaten), die zo'n 5500 werknemers had, failliet. Daarnaast is het ook het meest schrijnende voorbeeld van de faillissementsgolf in Frankrijk sinds president Francois Hollande aan de macht kwam in 2012.

De Franse premier Jean -Marc Ayrault heeft toegezegd om er alles aan te doen het bedrijf te redden en zoveel mogelijk banen te behouden.

"Als we kopers kunnen vinden zullen we er alles aan doen om het maximaal aantal banen te behouden", aldus Ayrault tegen Franse media.

Afgelopen woensdag waarschuwde de Franse vakbond CFDT al dat er problemen waren bij het bedrijf en dat bij een reorganisatie er gevreesd werd voor 2.000 tot 3.000 banen.

Het bedrijf zelf is positief gestemd over een eventuele overname. "Dankzij deze procedure, zal de reorganisatie van het bedrijf, die al enkele maanden geleden werd aangekondigd, kunnen plaatsvinden in leefbare economische omstandigheden. Industriële en financiële spelers hebben hun interesse al laten blijken", liet het bedrijf vrijdag weten.

Volgens het bedrijf is het nog te voorbarig om over grote aantallen ontslagen te spreken.

Mory Ducros is vooral gespecialiseerd in pakketvervoer.