Clicky


Sebastian Vettel wint negende grand prix op rij

Sebastian Vettel wint negende grand prix op rij
24-11-2013 19:05 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - Sebastian Vettel heeft zondag ook de Grand Prix van Brazilië gewonnen. De Duitse wereldkampioen moest op het circuit van Interlagos alleen landgenoot Nico Rosberg in de eerste ronde even voor zich dulden. In de negende zege op rij van Vettel kreeg hij Red Bull-ploeggenoot Mark Webber en Ferrari-coureur Fernando Alonso naast zich op het podium. Webber reed zijn 217e en laatste race in de Formule 1.

Vettel startte in Sao Paulo vanaf poleposition, maar werd verrast door Rosberg die in zijn Mercedes een superstart. De viervoudig wereldkampioen stelde echter al snel orde op zaken en kwam de rest van de race niet meer in de problemen. Webber had al snel de tweede positie te pakken en gaf die niet meer uit handen.

De banden speelden ook in Brazilië weer eens een hoofdrol. In het midden van de race sneuvelde bij Valtteri Bottas (Williams) en Lewis Hamilton (Mercedes) ineens de rechterachterband. Vettel, Webber en Alonso doken daarop naar binnen om nieuwe banden te halen.

Giedo van der Garde reed een weinig opvallende race. De Nederlandse Caterham-rijder finishte als achttiende. Daarmee deed hij het wel beter dan zijn ploeggenoot Charles Pic die uitviel.