Clicky


HES Beheer mogelijk aan Hestya verkocht

HES Beheer mogelijk aan Hestya verkocht
26-11-2013 10:48 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Los- en laadbedrijf HES Beheer is exclusief in gesprek met investeringsfonds Hestya Energy over een mogelijke overname. Dat heeft het bedrijf dat onder meer actief is in de Rotterdamse haven dinsdag gemeld.

Hestya, een investeringsfonds voortkomend uit private-equityfonds Riverstone Europa, is bereid 45 euro per aandeel te bieden. Van de aandeelhouders heeft 58 procent zijn aandelen al toegezegd aan Hestya, meldt HES.

Het bod geeft een premie van dertien procent op de slotkoers van 12 september. Dat was de laatste handelsdag voordat HES Beheer naar buiten bracht in gesprek te zijn met een partij over een eventuele overname. HES Beheer sloot maandag op vijftig euro. Rond 10:00 uur stond het aandeel ruim tien procent lager, op 44,85 euro.

Hestya Energy heeft tot 31 januari 2014 de exclusieve rechten op overnamegesprekken met HES Beheer. De komende tijd doet Hestya een boekenonderzoek. Ook wordt gezocht naar financiering van de overname.

HES Beheer, opgericht in 1908, is houdstermaatschappij van bedrijven die logistieke diensten in havens verlenen. Stuwadoren is de kernactiviteit. Het gaat om het lossen en laden van droge en natte bulkproducten in en uit zeeschepen, coasters, lichters, treinen en vrachtauto's en om grootschalige open en gesloten opslag. Deze bulkproducten zijn voornamelijk bestemd voor industriele eindgebruikers en worden onder meer gebruikt als grondstoffen voor de energiemarkt, de staal- en aluminiumindustrie en de voedingsmiddelenindustrie.

Op jaarbasis wordt door de bedrijven binnen de HES-groep 60 à 70 miljoen ton aangevoerde tonnen gelost. Het leeuwendeel van de activiteiten ligt in Nederland. Daarnaast is de vennootschap actief in het Verenigd Koninkrijk.