Clicky


Kwaliteit ambulancezorg Amsterdam onder druk

Kwaliteit ambulancezorg Amsterdam onder druk
26-11-2013 16:54 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - De dienstverlening van Ambulance Amsterdam laat te wensen over. De werkdruk is te hoog en de planning is gebrekkig. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de zorgorganisatie, dat in handen is van vakbond Abvakabo FNV.

Medewerkers waren met het rapport naar de vakbond gestapt omdat ze ontevreden zijn over de leiding. Abvakabo FNV spreekt dinsdag van 'een alarmerende situatie'. Volgens een woordvoerder schort het nu al aan de inzet en paraatheid van ambulances in Amsterdam. Ook de samenwerking met meldkamers en huisartsen laat volgens de bond sterk te wensen over.

De problemen spelen volgens de vakbond al sinds de samenvoeging van enkele ambulancediensten tot Ambulance Amsterdam. Het bedrijf is sinds een jaar in private handen. Het rapport, dat is opgesteld door een extern bureau, bevat een scala aan verbetersuggesties aan de directie van de ambulancedienst.

De vakbond noemt het van groot belang dat de directie gaat luisteren naar de ontevredenheid op de werkvloer. De problemen waren al langer bekend, zegt Abvakabo FNV, maar het uitgelekte rapport toont nog eens aan dat de situatie urgent is.

Bij Ambulance Amsterdam werken ongeveer 450 mensen. Driekwart van hen zou ontevreden zijn over de leiding.