Clicky


'Bescherming tegen schuldeisers' voor Franse Mory Ducros

'Bescherming tegen schuldeisers' voor Franse Mory Ducros
27-11-2013 09:57 | Faillissementen | auteur De Redactie

Het Franse transportbedrijf Mory Ducros heeft dinsdag van de rechter 'bescherming tegen zijn schuldeisers' gekregen. De onderneming heeft nu zes maanden de tijd om haar financiën weer op orde te krijgen. Bij het transportbedrijf werken circa 5.200 werknemers.

Volgens vakbond CFDT zullen er veel ontslagen gaan vallen wanneer Mory Ducros haar reorganisatieplannen doorzet.

Het bedrijf zelf zei vrijdag te rekenen op een overname. "Dankzij deze procedure, zal de reorganisatie van het bedrijf, die al enkele maanden geleden werd aangekondigd, kunnen plaatsvinden in leefbare economische omstandigheden. Industriële en financiële spelers hebben hun interesse al laten blijken", klonk het. "Het is echt voorbarig om over een bepaald banenverlies te spreken. We zitten echt op de piste van een overname, van een oplossing om de activiteit opnieuw te lanceren." De belangrijkste aandeelhouder van Mory Ducros, het investeringsfonds Arcole Industries, is betrokken bij de redding van het op een na grootste transportbedrijf van Frankrijk.

Mory Ducros, een fusie vorig jaar van Mory en Ducros Express (vroeger DHL France), verliest elke maand 5 miljoen euro, een onhoudbare financiële situatie.