Clicky


Twee doden bij instorten Itaquerao stadion in Sao Paulo

Twee doden bij instorten Itaquerao stadion in Sao Paulo [+foto]
27-11-2013 17:29 | Buitenland | auteur De Redactie

SAO PAULO (Novum/AP) - Een deel van het Itaquerao Stadion in Sao Paulo waar komende zomer de openingswedstrijd van het WK wordt gespeeld is woensdag ingestort. Daarbij zijn twee mensen om het leven gekomen, zo maakten autoriteiten bekend. Eerder had het hoofd van de brandweer nog gezegd dat er drie doden waren gevallen.

Volgens Andres Sanchez, voormalig president van stadioneigenaar Corinthians, is bevestigd dat er twee mensen zijn omgekomen en raakte verder niemand gewond. Een van de slachtoffers zat in een auto die geraakt werd door een metalen blok. De andere was aan het rusten in een kamer die geïsoleerd moest worden.

Het ongeluk ontstond toen een hijskraan op de overkapping van het stadion viel, waardoor een gedeelte van het dak naar beneden kwam. Op televisiebeelden en op foto's is te zien dat de schade groot is. Vooral de oosttribune is verwoest.

De WK-stadions moeten eind volgende maand opgeleverd worden. De FIFA had een deadline gesteld, nadat de bouw van de stadions opnieuw flinke vertraging had opgelopen. Het Itaquerao Stadion, dat 65 duizend supporters kan herbergen, was zo goed als klaar. 

De Braziliaanse club Corinthians, eigenaar van het stadion, laat in een korte verklaring op de clubsite weten het ongeluk te betreuren en heeft zeven dagen van rouw aangekondigd. Aannemer Odebrecht zegt al een onderzoek naar het ongeval gestart te zijn. De werkzaamheden in en rond het stadion werden direct neergelegd.

Het WK in Brazilië begint op 12 juni. In het Itaquerao Stadion worden naast het openingsduel nog vijf duels gespeeld, waaronder een halve finale. Op 6 december vindt de loting plaats. Het Nederlands elftal zit dan ook in de koker.