Clicky


Consolid sluit convenant horizontaal toezicht met Belastingdienst

Consolid sluit convenant horizontaal toezicht met Belastingdienst
29-11-2013 09:24 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Consolid heeft een convenant horizontaal toezicht afgesloten met de Belastingdienst. Het convenant is op 28 november jl. ondertekend op het hoofdkantoor van Consolid in Amsterdam door Wil Bakker, manager bij de Belastingdienst, en de directeuren Dennis en Arian Mortier van Consolid.

Het uitgangspunt van de afspraken is dat de Belastingdienst en Consolid open zijn naar elkaar toe met begrip voor elkaars standpunten en dat zij weten wat zij van elkaar kunnen verwachten. Uiteraard gebruik makend van de bestaande fiscale regels. Het bedrijf heeft diverse certificaten en keurmerken zoals ISO, SNA, VCU en Flexbedrijven Beveiliging. Dit is een volgende stap in het kwaliteitsdenken van het uitzend- en detacheringsbedrijf.

Door het convenant wordt er gewerkt in de actualiteit. Transparantie, vertrouwen en begrip tonen voor elkaars standpunten zijn sleutelbegrippen in de relatie. Consolid heeft laten zien dat zij fiscaal ‘in control’ is. Vanuit de gedachte dat de Belastingdienst responsief wil handhaven kunnen zij het toezicht op convenantspartners anders inrichten dan belastingplichtigen die meer aandacht verdienen.

Dennis Mortier, directeur Consolid: "Wij willen ons helemaal richten op het uitzend- en detacheringsvak, daar zijn wij goed in. Wij willen een goede omzet draaien en een gezonde winst. Daarbij zitten wij niet te wachten op gedoe met de Belastingdienst en willen wij zeker niet achteraf verrast worden met discussies over aangiftes uit het verleden. Daarbij merken wij ook dat opdrachtgevers het steeds belangrijker vinden dat zij zaken doen met ondernemingen die compliant zijn. Wij hebben onze financiële zaken op orde en hebben daar ook de Graydon Award voor ontvangen. Het past binnen onze filosofie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij is het normaal om keurig aan onze fiscale verplichtingen te voldoen. Zeker in onze branche is goed ondernemerschap een kwaliteitsgarantie voor onze opdrachtgevers."