Clicky


Milieubewust wagenpark voor Bunzl Foodservice

Milieubewust wagenpark voor Bunzl Foodservice
29-11-2013 11:01 | Overig | auteur De Redactie

Non-food leverancier Bunzl Foodservice heeft haar volledige wagenpark vervangen door milieuvriendelijkere vrachtwagens. Naast de zeer zuinige hybride truck, die in 2012 al werd aangeschaft, rijdt Bunzl Foodservice nu met negen vrachtwagens voorzien van EuroVI-motoren.

Lager brandstofverbruik,  minder CO2-uitstoot

Net zoals de zeer milieubewuste hybride  truck, die Bunzl Foodservice in 2012 aanschafte, zijn ook deze nieuwe wagens milieubewuste Atego trucks van Mercedes-Benz. Met de toekomstgerichte EuroVI-motoren, die voldoen aan de emissienorm EuroVI die in 2014 van kracht wordt, verwacht Bunzl een 5% lager brandstofverbruik te realiseren en daarmee ook minder CO2-uitstoot. De nieuwe wagens zijn dus beter voor het milieu en zuiniger in het gebruik.

Bovendien gelden de in veel plaatsen dreigende rijverboden voor binnensteden (milieuzones) niet voor deze vrachtwagens. Zo kan Bunzl ook haar klanten in de binnensteden goed blijven beleveren.

Bunzl Foodservice

Bunzl is in Nederland momenteel vertegenwoordigd met zeven bedrijven. Bunzl Foodservice in Almere is als groothandel marktleider op het gebied van non-food artikelen aan de gehele foodservicesector. Het assortiment bestaat onder andere uit hotelbenodigdheden, verpakkingen, disposables, hygiëneartikelen, guest supplies, glaswerk, servies en tafelaankleding. Producten waar de consument, zonder er bij stil te staan, dagelijks mee te maken heeft.

Bunzl heeft duurzaam ondernemen al jaren hoog in het vaandel staan. Naast de keuze voor een milieubewust wagenpark, zijn er diverse MVO initatieven genomen op het gebied van brandstofbesparing, electriciteitsreductie en afvalscheiding. Daarnaast investeert Bunzl veel in het assortiment milieubewuste artikelen onder de naam Bewust Bunzl.