Clicky


Problemen bij Reining Kolham en Tilburg: 20 ontslagen

Problemen bij Reining Kolham en Tilburg: 20 ontslagen
29-11-2013 17:22 | Transport | auteur Marcel van der Voort

KOLHAM / TILBURG – Zo'n 20 personeelsleden van de Wagenborg Reining Groep in Tilburg en Kolham krijgen ontslag. De genoemde Brabantse vestiging van het transportbedrijf gaat dicht. Alweer een reorganisatie en de nieuwe directeur Gerrit Hes moeten  het transportbedrijf uit de problemen halen.

"Er is vanavond (vrijdag) om 19.30 uur een bijeenkomst voor het personeel. Die is bij Van der Valk in Assen", zegt bestuurder Minke Jansma van FNV Bondgenoten vrijdagnamiddag desgevraagd. "Wij doen die vergadering samen met de directie. Directeur Hes wil het personeel ook het een en ander gaan mededelen. Er spelen verschillende dingen. Daar kan ik nu niet op ingaan", vertelt de vakbondsvrouw verder.

Sociale gevolgen

"Kantoorpersoneel en warehouse-medewerkers van de 2 vestigingen krijgen hun ontslag. Ik zal ze bijpraten over de sociale gevolgen. Dit speelt al een tijdje. Er is daarom regelmatig contact met de ondernemingsraad en de vakbondsleden. Nu speelt vooral de overcapaciteit in de kantoren. De verhouding is bij transportbedrijven soms scheef, dat zal hier niet anders zijn", verduidelijkt ze.

Volgens haar waren er eerder ook reorganisaties. Maar die zorgen niet voor succes bij de onderneming.

Kwaliteit achteruit

"Er  zijn maximaal 20 Nederlandse en 350 Hongaarse chauffeurs. De kwaliteit is achteruit gegaan. De opdrachtgevers willen haast niks betalen en er werd vooral gewerkt via een  korte termijnvisie. Directeur Hes wil volgens mij een gezonde bedrijfsvoering. Ik hoop dat hij de handschoen oppakt en verder gaat met Nederlandse chauffeurs."

“Ik heb niet het idee dat er buiten de ontslagen vooralsnog andere reorganisatieplannen zijn”, voegt Jansma er nog aan toe.

Uiteraard heeft de nieuwsredactie bij Reining gevraagd om een reactie. De directie was niet bereikbaar vanwege een bespreking.

Scenario’s doorgerekend

Wel is er contact geweest met de voorzitter van de ondernemingsraad, Peter van der Wielen. "Of er 20 mensen worden ontslagen staat nog ter discussie. Wel krijgen 4 kantoormedewerkers van de vestiging in Tilburg hun ontslag", nuanceert hij.

“Wij willen het vanavond hebben over een nieuw sociaal plan. Omdat het huidige 1 januari afloopt. Wat er verder gaat gebeuren hangt af welke kant het opgaat. Er worden diverse scenario’s dit weekeinde doorgerekend.”

“De directeur geeft vanavond een toelichting over de stand van zaken. En zal wellicht spreken over het sociaal plan. Daarna gaat de vergadering besloten verder voor de personeelsleden”, besluit de voorzitter.