Clicky


Na 109 jaar valt doek voor GVU

Na 109 jaar valt doek voor GVU
29-11-2013 19:28 | Algemeen | auteur De Redactie

UTRECHT - Voor vervoersbedrijf GVU valt het doek op zaterdag 7 december na 109 jaar het vervoer in de regio Utrecht te hebben verzorgd. Het begon in oktober 1904 toen de Utrechtse gemeenteraad besloot om een gemeentelijk vervoerbedrijf op te richten.

Honderd jaar later werd GVU verzelfstandigd: geen gemeentelijke dienst meer, maar een gemeentelijke NV, met de gemeente als aandeelhouder. In december 2006 besloot de Utrechtse gemeenteraad om de aandelen te verkopen aan Connexxion, waarna GVU een volledige, zelfstandige dochter van Connexxion werd.

Zaterdag 7 december is de laatste dag dat GVU en Connexxion het vervoer verzorgen voor en in de Regio Utrecht. Na ruim 100 jaar wordt het vervoer overgenomen door een nieuwe vervoerder.

Bestuur Regio Utrecht heeft na aanbesteding gekozen voor Qbuzz. Deze vervoerder zal vanaf 8 december verantwoordelijk zijn voor het bus- en tramvervoer in de Regio Utrecht. Connexxion blijft met haar groene bussen voor de Provincie Utrecht rijden.

De chauffeurs met een arbeidsovereenkomst komen in dienst bij de nieuwe vervoerder. Een deel van het indirecte personeel zal ook een functie bij de nieuwe vervoerder krijgen, meldt het GVU.