Clicky


Vrachtwagenchauffeur overleden bij ernstig ongeval op Duitse A7

Vrachtwagenchauffeur overleden bij ernstig ongeval op Duitse A7 [+foto's]
29-11-2013 21:10 | Buitenland | auteur De Redactie

HILDESHEIM(D) - Bij een ernstig ongeval op de Duitse A7 ter hoogte van Hildesheim is vrijdagmorgen een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen.

Het ongeluk gebeurde rond 05:00 uur in de richting van Hannover toen een vrachtwagen op een file inreed. De file was ontstaan door een vrachtwagen die bij wegwerkzaamheden een wegafzetting geraakt had. De weg raakte hierdoor volledig verspert. De chauffeur vluchtte maar kon later opgespoord worden en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden, aldus de politie 

De vrachtwagen geladen met levensmiddelen reed in volle vaart achterop een kieper geladen met stenen die in de file stond. De 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Beieren werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis waar hij even later aan zijn verwondingen is overleden.

De bestuurder van de kieper raakte lichtgewond. Beide vrachtwagens verloren een deel van hun lading. Ook kwam er veel brandstof en olie op het wegdek terecht. Het opruimen van de ravage duurde ruim 14 uur. Pas om 19:40 uur werd de snelweg weer vrijgegeven.

Voor foto's van dit ernstige ongeval klikt u hier.