Clicky


Brand bij tankstation Geldrop

Brand bij tankstation Geldrop
30-11-2013 21:46 | Binnenland | auteur De Redactie

GELDROP(Novum) - Bij een Shell-station in het Brabantse Geldrop heeft zaterdag enige tijd brand gewoed. Een auto bij het tankstation vatte vlam, waarna het vuur oversloeg naar de overkapping. Veiligheidssystemen voorkwamen volgens de brandweer dat er rond de pompen een gevaarlijke situatie ontstond. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het vuur brak rond 18:30 uur uit. De aanwezigen konden de winkel van het tankstation en de onmiddellijke omgeving snel verlaten. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de shop van het Shell-station aan de Eindhovenseweg. Het gebouwtje liep daardoor slechts lichte brandschade op.

Wanneer brand uitbreekt bij een pompstation sluiten veiligheidssystemen de leidingen naar de pompen af. Een woordvoerder van de brandweerder vertelde dat er rond 20:45 uur alleen nog een klein lek was in een lpg-leiding. Het ging volgens hem nadrukkelijk alleen om het gas in de leiding, niet in de tank.

De brandweer denkt het nablussen en de overige werkzaamheden in de loop van de avond te kunnen afronden. De politie gaat nog onderzoeken hoe de auto bij het tankstation in brand kon vliegen.