Clicky


Eerste sneeuwbuien in aantocht

Eerste sneeuwbuien in aantocht
01-12-2013 09:47 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - Het wordt komende week flink kouder in Nederland. De kans op de eerste sneeuw die blijft liggen neemt toe. Dat meldt weeronline.nl zondag op de eerste dag van de meteorologische winter. De kou dient zich vanaf halverwege de week aan.

Tot woensdag eerst het eerst rustig en droog weer. In de dagen daarna is bijzonder koude lucht in aantocht. Donderdag op pakjesavond is het overdag naar verwachting nog meest droog met soms zon, in de nacht vriest het enkele graden. Daarna trekt de wind aan en trekken er vrijdag en zaterdag winterse buien over het land. Op sommige plaatsen kan enkele centimeters sneeuw vallen.

"De noordwestelijke ijswind zorgt ervoor dat we vrijdag zeker weten dat we aan de winter zijn begonnen", aldus weeronline. In de loop van volgend weekeinde neemt de buiigheid weer af.

Volgens het weerbureau is deze herfst her en der al wat natte sneeuw gevallen maar zorgde dit niet lang voor een witte wereld. Vorig jaar viel er gedurende de winter veel sneeuw. Regelmatig kwam het tot overlast voor het weg- en treinverkeer.