Clicky


Ruilt Reining toch Hongaren in voor Hollandse chauffeurs?

Ruilt Reining toch Hongaren in voor Hollandse chauffeurs?
02-12-2013 18:58 | Transport | auteur Marcel van der Voort

KOLHAM / TILBURG - "Directeur Gerrit Hes van Wagenborg  Reining Groep spreekt duidelijk de intentie uit om een goede balans te krijgen wat betreft de nationaliteiten. Die balans is nu zoek met 20 Hollandse en 350 Hongaarse chauffeurs", bekent bestuurder Minke Jansma van FNV Bondgenoten maandagavond tegenover Transport Online.

Steeds meer en meer Hongaren achter het stuur voorspelde de directie wellicht een mooie winst. Maar de praktijk is anders. Jansma: "De opdrachtgever weet dat de Hongaren goedkoper zijn dan de Nederlandse chauffeurs en gaat een lagere prijs bedingen."

Verliesgevend

"Het is bekend dat het transportbedrijf vanaf 2007 verliesgevend is. Daarom zijn er reorganisaties geweest. Nu vragen ze zich af: 'hoe verder?' Dat kan alleen met gezond werk tegen goede tarieven. Zodat de chauffeurs normaal betaald kunnen worden."

"Afgelopen weekeinde is er in Assen een ledenvergadering gehouden waarin het wel of niet verlengen van het sociaal plan per 1 januari van het komende jaar is besproken. FNV Bondgenoten heeft gezegd wat wij namens onze leden willen. De directie beweert dat er onvoldoende geld is om een eerder afgesproken en hard bevochten sociaal plan voort te zetten. Dat gaan wij woensdag bespreken. Wij zijn er zeker niet uit en het is onduidelijk of we er uit gaan komen."

Ontslagen

"Vanwege overhead worden 20 kantoormedewerkers uit Kolham en Tilburg ontslagen. Een deel heeft inmiddels ontslag. En de rest zal hun ontslag in het eerste of tweede kwartaal van het nieuwe jaar krijgen. De personeelsleden reageren gelaten. Ze weten dat er iets moet gebeuren, maar dit soort boodschappen zijn nooit leuk", meldt Jansma tenslotte.

De directie heeft nog geen reactie gegeven op de ontwikkelingen.