Clicky


Shell introduceert Spirax S6 ATF A295 in Nederland

Shell introduceert Spirax S6 ATF A295 in Nederland
03-12-2013 17:49 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Shell introduceert Spirax S6 ATF A295 in Nederland, de nieuwste synthetische versnellingsbakolie die speciaal is ontworpen voor bedrijfswagens met een automatische Allison-versnellingsbak. De nieuwste telg uit het Shell Spirax productassortiment maakt gebruik van een volledig synthetische formule die officieel is goedgekeurd door Allison* (TES 295). Met Shell Spirax S6 ATF A295 kunnen de intervallen tussen olieverversingen tot het maximum worden verlengd en worden de transmissie-onderdelen nog beter beschermd tegen slijtage.

Elk onderdeel van zware voertuigen is met uiterste precisie gemaakt. Smeermiddelen moeten er daarom voor zorgen dat deze onderdelen goed beschermd worden, efficiënt werken en bovendien een lage prijs per kilometer bieden. “Shell Spirax S6 ATF A295 biedt uitzonderlijke bescherming, “shear”-stabiliteit en wrijvingseigenschappen die zijn ontworpen om de gehele levensduur consistent te blijven werken en zo de transmissie-onderdelen te beschermen, zelfs bij verlengde intervallen tussen olieverversingen. Shell Spirax S6 ATF A295 heeft een uitzonderlijke weerstand tegen fysieke en chemische afbraak en door het olie-afbraakproces te beperken, wordt de levensduur van de olie en onderdelen verlengd”, aldus Maarten Beckers, Benelux Lubricants Technical Advisor bij Shell.

Goedkeuring en toepassing

Shell Spirax S6 ATF A295 is specifiek voor en met Allison ontwikkeld voor Allison-transmissies voor zware toepassingen in het openbaar vervoer of bij transporttoepassingen, zoals moderne vrachtwagens, bussen, transportvoertuigen, terminal-trekkers, vuilniswagens en dump-trucks die gewoonlijk hoog belast worden. Het is ook geschikt voor toepassing in machines en constructies waarvoor een olie is voorgeschreven die moet voldoen aan MB 236.91 of de voormalige GM Dexron III-specificatie. De goedkeuring door Allison voldoet aan alle garantievereisten.

Terberg past dit product in alle terminal-trekkers toe. “Wij zijn zeer blij met de introductie van Shell Spirax S6 ATF A295. De lange verversingstermijn helpt onze klanten om de onderhoudskosten te verlagen en de werking van de voertuigen te optimaliseren”, aldus Dave Brouwer, Parts Manager Terberg Benschop.