Clicky


Reorganisatie Bakker Logistiek Groep: 'Tientallen ontslagen'

Reorganisatie Bakker Logistiek Groep: 'Tientallen ontslagen'
04-12-2013 17:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

ZEEWOLDE - Bij de reorganisatie die Bakker Logistiek Groep dinsdagavond heeft aangekondigd gaan, volgens FNV vakbondsbestuurder Reinier Stroo, tientallen ontslagen vallen.

"Het zal vooral gaan om zogenaamde 'overhead'. Bakker Logistiek heeft de afgelopen jaren een aantal overnames gedaan waardoor boventallig personeel is ontstaan. Er is nu gekeken waar winst te behalen is en dat is bij het boventallig personeel", verklaart Stroo.

Zo kunnen bijvoorbeeld planningen samengevoegd worden en dat geldt tevens voor administratie- en ICT-afdelingen.

Stroo verwacht niet dat er ontslagen onder chauffeurs van Bakker Logistiek gaan vallen. "Chauffeurs die er bij Bakker naar gevraagd hebben werd verteld dat er geen ontslagen onder chauffeurs vallen."

Stroo heeft nu met Bakker Logistiek afgesproken dat zij het plan van aanpak krijgen. Aan de hand daarvan wil de vakbond met Bakker Logistiek in gesprek.

Bakker Logistiek kondigde dinsdagavond in ene brief aan de medewerkers aan voornemens te zijn te reorganiseren.

Volgens de brief verwacht Bakker Logistek Groep dat 2013 een verlieslatend jaar zal worden. "Om de continuïteit van ons bedrijf ook op langere termijn te kunnen waarborgen zal de directie maatregelen moeten nemen om het voor investeringen noodzakelijke rendement te herstellen", meldt de directie in de brief.

"De maand december zullen we gebruiken om de reogranisatie verder voor te bereiden en in januari zullen we de maatregelen bekendmaken. Dan zullen we ook per afdeling bijeenkomsten beleggen om de maatregelen toe te lichten", meldt het bedrijf tot slot.

Transport Online heeft contact gezocht met Bakker Logistiek maar daar was niemand bereikbaar voor commentaar.