Clicky


Britse regering doet Eurostar in de verkoop

Britse regering doet Eurostar in de verkoop
04-12-2013 17:12 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - De Britse regering zet haar belang van veertig procent in hogesnelheidslijn Eurostar in de etalage. De treinverbinding tussen Brussel, Parijs en Londen is een van de eigendommen die de regering eventueel wil verkopen om geld op te halen. Dat maakte staatssecretaris van financiën Danny Alexander woensdag bekend.

De bewindsman presenteerde woensdag de beleidsplannen voor de Britse infrastructuur. Door de verkoop van enkele eigendommen en belangen hoopt de regering van het land voor 2020 zo'n 2020 twintig miljard pond (24 miljard euro) bijeen te brengen. Een deel van dat geld wil de regering steken in de bouw van een nieuwe kerncentrale aan de westkust.

De verkoop van het minderheidsbelang in Eurostar zou de Britse overheid enkele honderden miljoenen ponden moeten opleveren, zo schreef de Franse krant Les Echos eerder op de dag al. Naast de treinlijn is ook het overheidsbedrijf London & Continental Railways verkoopkandidaat. LCR, de Britse tegenhanger van Prorail, beheert de spoorwegen van het land.

De Franse spoorwegen bezitten 55 procent van de aandelen Eurostar en de Belgische vijf.