Clicky


Palletways wint award met vernieuwend track en trace systeem

Palletways wint award met vernieuwend track en trace systeem
05-12-2013 09:26 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NIJMEGEN - Palletways, de grootste en snelst groeiende palletvrachtvervoerder van Europa, heeft de Global Freight Innovatie Award gewonnen. Hun unieke systeem om automatisch elke pallet te scannen en te fotograferen was voor de jury doorslaggevend om de prijs in de categorie ‘Nieuw proces’ aan Palletways toe te kennen. 

Palletways heeft haar eigen Palletways Archway Scanning Systeem (PASS) ontwikkeld. Dit systeem maakt gebruik van een reeks camera’s die foto’s in hoge resolutie maken van elke verwerkte zending, om het traceren en volgen van elke pallet te verbeteren. Binnen het Palletways distributienetwerk worden dagelijks 30.000 pallets verwerkt. De mogelijkheid om elke zending te volgen en de beveiliging en veiligheid te garanderen zijn van groot belang voor Palletways en haar klanten.

James Wilson, Chief Executive Officer van Palletways Group: ‘We zijn erg trots op ons PASS system. Het duurde slechts drie jaar om het systeem te implementeren en heeft een grote impact op onze business gehad. PASS is verantwoordelijk voor aanzienlijke efficiëntieverbeteringen en heeft rechtstreeks bijgedragen aan een vermindering van de kosten. Maar bovenal biedt het systeem onze klanten de zekerheid dat hun goederen op tijd en in optimale staat aankomen op de plaats van bestemming, met volledige zichtbaarheid en traceerbaarheid onderweg.’

De Global Freight Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste praktijken in het goederenvervoer en logistiek en streven ernaar de standaarden binnen de sector te verhogen.