Clicky


OM gaat toch vervolgen in twee vaarongevallen Prinses Margrietkanaal

OM gaat toch vervolgen in twee vaarongevallen Prinses Margrietkanaal
05-12-2013 16:47 | Ongevallen | auteur De Redactie

TJERKGAAST/GROU - Op 9 mei 2013 is bij een scheepsongeval op het Prinses Margrietkanaal te Tjerkgaast een 81-jarige vrouw om het leven gekomen. De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van dit ongeval. De schipper van het motorvrachtschip is als verdachte gehoord. Daarnaast is een groot aantal getuigen gehoord en heeft een technisch onderzoek naar eventuele gebreken aan zowel de sloep als het vrachtschip plaatsgevonden.

Van dit onderzoek is proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie is op basis van deze stukken van oordeel dat er sprake is geweest van een ongeluk, waarvan de schipper van het motorvrachtschip geen verwijt kan worden gemaakt. De verdachte heeft naar de mening van de officier geen strafbaar feit gepleegd. De strafzaak is geseponeerd.

Grou

Het onderzoek naar het ongeval tussen een vrachtschip en een kruiser dat plaatsvond op 25 juni 2013 op het Prinses Margrietkanaal bij Grou, is eveneens afgerond. Bij dit ongeval kwamen een 64-jarige vrouw en haar 67-jarige echtgenoot uit het Limburgse Lottum om het leven.

Het OM heeft het proces-verbaal bestudeerd. In deze zaak heeft de officier van justitie besloten de schipper van het vrachtschip wel te vervolgen. De officier van justitie acht het mede aan de schuld van de schipper te wijten dat het ongeluk heeft plaatsgevonden. De officier verwijt de schipper onder andere dat hij te snel voer (13 km/u waar 12 km/u is toegestaan). Daarnaast had hij de mast op de voorplecht naar beneden gelaten, waardoor de daarop geplaatste camera niet werkte.