Clicky


KNMI trekt weeralarm in

KNMI trekt weeralarm in
05-12-2013 20:21 | Weer | auteur De Redactie

(Novum) - Het KNMI heeft het weeralarm voor het noorden van Nederland ingetrokken. Dat laat het weerinstituut donderdagavond weten. Voor heel Nederland is code geel van kracht. Ook vrijdag worden nog harde windstoten verwacht.

In de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen werd donderdagochtend code rood afgekondigd voor zeer zware windstoten. De windstoten komen niet meer boven de 100 kilometer per uur uit. In het noordwesten van het land komen nog wel buien voor waarbij de wind tot 100 kilometer per uur en in het binnenland tot 80 kilometer per uur kan razen.

Vooral de kustprovincies hebben donderdag last gehad van de storm. Op de Waddeneilanden was het gemiddeld windkracht 10. In de noordelijke provincies was het gemiddeld windkracht 9. Na de middag trok een heftige bui het land over.

De storm heeft vooral voor veel verkeersproblemen gezorgd. Het treinverkeer ten noorden van Amsterdam ligt nog stil. Ook waren er problemen rond Groningen en in Friesland. In heel Nederland stonden meer en langere files dan normaal en op Schiphol werden meer dan zestig vluchten geschrapt.