Clicky


PostNL haalt half miljard binnen met verkoop TNT

PostNL haalt half miljard binnen met verkoop TNT
06-12-2013 09:52 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum/ABM FN) - PostNL heeft met de verkoop van grofweg de helft van de aandelen in TNT Express 507 miljoen euro opgehaald. Dat maakte het postbedrijf vrijdag bekend. De verkoop werd donderdagavond aangekondigd door PostNL.

PostNL heeft een belang van ongeveer vijftien procent in TNT Express verkocht via een onderhandse plaatsing bij institutionele beleggers. Het postbedrijf heeft nu nog 14,8 procent van de aandelen in TNT in handen. PostNL verzekert dat het voor een periode van ten minste 180 dagen het belang in TNT Express niet verder verlaagt.

"Deze transactie is een verdere stap om de toekomst van PostNL zeker te stellen", verklaart het postbedrijf donderdag bij de aankondiging. Het bedrijf wil met de opbrengsten van de verkoop de schuldenlast verlagen.

PostNL en TNT Express vormden tot het voorjaar van 2011 samen één bedrijf, TNT Post. Dat werd onder druk van activistische aandeelhouders gesplitst in een post- en expressbedrijf. PostNL moest begin dit jaar 440 miljoen euro afschrijven op het belang in TNT Express, nadat een overname van het pakkettenbedrijf door UPS afketste na bezwaren uit Brussel. PostNL kondigde toen al aan de aandelen in TNT te gelde te willen maken.