Clicky


Franse transportminister wil conferentie over misstanden transportsector in 2014

Franse transportminister wil conferentie over misstanden transportsector in 2014
06-12-2013 12:08 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

PARIJS - De Franse minister van transport, Frédéric Cuvillier, heeft een brief geschreven aan de Eurocommissaris Siim Kallas. In deze brief hamert Cuvillier op striktere regels aangaande de cabotage. Daarnaast nodigt Cuvillier Siim Kallas en zijn collega's uit voor een transportconferentie in Parijs in 2014.

De brief werd mede ondertekend door Duitsland, België, Denemarken, Spanje, Finland en Italië.

In de brief wordt Kallas aangespoord om de nodige maatregelen te nemen in strijd tegen de overtredingen met betrekking tot de cabotage en een strengere controle op concurrentieverstoringen in het wegvervoer.

Bovendien heeft Frédéric Cuvillier het initiatief genomen om samen met zijn Europese ambtsgenoten een transportconferentie te organiseren die zal gaan over de strijd tegen oneerlijke concurrentie in het wegtransport, het bevorderen van harmonisatie binnen Europa wat betreft de regels voor de rij- en rusttijden en bevordering van de toegang tot het beroep.

Frédéric Cuvillier: "De sector lijdt te veel onder vaak oneerlijke concurrentie. Er zouden meer uniforme Europese regels en controles moeten komen om fraude en misbruik in het goederenvervoer over de weg te bestrijden en te voorkomen."