Clicky


Slede-aanhangwagen van Müller Mitteltal in gebruik bij Korn Recycling

Slede-aanhangwagen van Müller Mitteltal in gebruik bij Korn Recycling
06-12-2013 16:57 | Trailers | auteur De Redactie

ALBSTADT-EBINGEN(D) - De reden dat Alexander Korn, directeur bij Korn Recycling GmbH in Albstadt-Ebingen (D), een container aanhangwagen met slede heeft aangeschaft is de volgende: “Het wisselen van containers met een slede is betrouwbaarder, je kunt sneller en veiliger werken en bovendien gaat het veel soepeler." Met andere woorden: de slede staat garant voor een eenvoudige en voertuigvriendelijke bediening tijdens het omzetten van afzetcontainers.

“De soepel lopende slede zorgt ervoor dat ook containers met beschadigde rollen of zelfs zonder rollen op- of afgezet kunnen worden. Dit voorkomt vertragingen en bespaart ons veel tijd in het logistieke proces”, zo beoordeelt Alexander Korn de voordelen van het systeem.

Met name bij een zachte ondergrond heeft de soepele slede een voordeel. De aanhangwagen verschuift niet bij het op- of afzetten van een zwaar beladen container.

Müller Mitteltal heeft dit concept uitgewerkt met een laag eigen gewicht. Hierdoor beschikt de aanhangwagen over een hoog nuttig laadvermogen. Grote containers met een volume van 40m3 staan net zo veilig op het chassis als kleine containers met een volume van 11m3. Rongen zorgen ervoor dat de containers variërend in lengte van 5,5m tot 7 meter altijd goed op het chassis staan. Hierdoor wordt een optimale gewichtsverdeling zekergesteld, dit is een belangrijke factor wat betreft de veiligheid.

Krachtige, pneumatisch te bedienen vergrendelingen zorgen ervoor dat de container met één druk op de knop onlosmakelijk met het chassis is verbonden. Het chassis is compleet thermisch verzinkt en beschikt daardoor over de juiste bescherming voor het intensieve gebruik in de recycling sector.

Korn Recycling GmbH had een goede reden om te vertrouwen op de voertuigtechnologie van Müller Mitteltal. Ten eerste de hoge product kwaliteit, ten tweede de lange relatie tussen beide bedrijven. "Eén van onze aanhangwagens van Müller Mitteltal wordt binnenkort 30 jaar oud", schetst Alexander Korn de geschiedenis.

Het wordt snel duidelijk hoe robuust een aanhangwagen moet zijn in de recycling branche als je naar de verschillende materialen kijkt die hier vervoerd worden. Naast bedrijfsafval, dat uit verschillende reststoffen kan bestaan, bestaan ladingen ook uit schroot en bouw- en sloopafval die voor verdere bewerking vervoerd moeten worden. Het transportmiddel moet derhalve technologisch aan de gebruiksomstandigheden aangepast zijn. Hier komt de jarenlange ervaring van Müller Mitteltal op dit gebied tot zijn recht.

De Duitse fabrikant van kwaliteitsproducten streeft naar nauwe banden met zijn klanten en verbetert  zichzelf steeds door het vertalen van vragen van klanten in concrete oplossingen. Dit leidt tot een permanente productverbetering bij Müller Mitteltal.

Dit idee vormt ook de basis bij de ontwikkeling van deze container aanhanger met slede. De robuuste en toch lichte aanhangwagen voorzien van soepele slede zorgt ervoor dat een bedrijf als Korn hier weer vele jaren mee vooruit kan, op een bedrijfseconomisch gunstige manier, in de recycling sector.