Clicky


Jumbo koopt pensioengeschil Super de Boer af

Jumbo koopt pensioengeschil Super de Boer af
09-12-2013 13:27 | Algemeen | auteur De Redactie

VEGHEL(Novum) - Jumbo draagt achttien miljoen euro bij aan Pensioenfonds Super de Boer. Het geschil met het fonds over bijstorting door het supermarktconcern, dat Super de Boer in 2009 overnam, is hiermee van de baan. Dat heeft Jumbo maandag bekendgemaakt.

Door de versterking van de financiële positie kunnen de pensioenen van Super de Boer-medewerkers worden overgeheveld naar het Pensioenfonds Levensmiddelen. Jumbo besloot eerder dit jaar de pensioenopbouw van voormalige medewerkers van Super de Boer die nu voor Jumbo werken over te brengen naar dat algemene pensioenfonds.

Pensioenfonds Super De Boer spande vorig jaar een arbitragezaak aan tegen Jumbo. Het fonds had een lagere dekkingsgraad dan vereist, en volgens het pensioenbestuur was Jumbo daarom verplicht bij te storten. Jumbo was het daar niet mee eens. Na de miljoenenstorting is de arbitragezaak van de baan.

De dekkingsgraad van Pensioenfonds Super de Boer was eind oktober 106,5 procent, net boven het minimaal vereiste van ongeveer 105 procent. Hoe de financiële positie uitvalt na de storting van achttien miljoen euro is, is nog niet bekendgemaakt. Het pensioenfonds was niet direct bereikbaar voor commentaar.