Clicky


DHL investeert 150 miljoen in hub in Leipzig

DHL investeert 150 miljoen in hub in Leipzig
10-12-2013 13:14 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BONN - DHL Express verdubbelt de capaciteit van zijn belangrijkste Europese hub in het Duitse Leipzig, om de volumegroei in zendingen aan te kunnen. Er wordt 150 miljoen euro geïnvesteerd in extra opslag-, overslag, sorteer- en kantoorfaciliteiten met een totaaloppervlak van circa 44.000m². Door een nieuw sorteersysteem, van het Nederlandse Vanderlande Industries, wordt de verwerkingscapaciteit met 50 % verhoogd tot meer dan 150.000 zendingen per uur. Met de uitbreiding is inmiddels een start gemaakt en deze zal naar verwachting vanaf het vierde kwartaal van 2014 operationeel zijn. Uit zowel milieutechnisch als bedrijfseconomisch oogpunt maken aspecten van duurzaamheid integraal onderdeel uit van de bouw. Er zijn meer dan 1.000m2 aan zonnepanelen waarmee 3.000 ton CO2-uitstoot wordt vermeden en er wordt regenwater gebruikt, waarmee 3.000 m3 drinkwater wordt bespaard.

John Pearson, CEO DHL Express Europe over de uitbreiding: "Onze Europese hub in Leipzig is een van de drie wereldwijde hubs die de ruggengraat van het DHL-netwerk vormen. Sinds wij hier 5 jaar geleden van start gingen, heeft de hub bewezen een factor van belang te zijn om klanten te helpen om hun handel internationaal uit te breiden en te laten groeien. Deze investering garandeert dat wij onze klanten ook naar de toekomst toe in hun groei kunnen ondersteunen en de service waar mogelijk verder kunnen verbeteren."

De Managing Director van DHL Leipzig Hub, de Nederlander Robert Viegers: "DHL heeft zijn beloftes rond de verhuizing naar Leipzig waargemaakt. We bieden werk aan 3.500 mensen en ons serviceniveau is hoger dan ooit.”

Vanuit Leipzig wordt dagelijks direct gevlogen op 80 bestemmingen overal ter wereld. Deze investering maakt onderdeel uit van een reeks investeringen in het luchtnetwerk. In 2012 werd de Noord-Aziatische hub in Shanghai geopend en deze zomer werd de Amerikaanse hub in Cincinnati substantieel uitgebreid. Ook de luchtvloot van DHL zelf is vernieuwd. Deze investeringen zijn geënt op de groei in het aantal internationale expreszendingen en de leidende positie die DHL op dit vlak heeft.