Clicky


Politie ontdekt drie gestolen terreinwagens in vrachtwagen

Politie ontdekt drie gestolen terreinwagens in vrachtwagen
10-12-2013 16:36 | Buitenland | auteur De Redactie

FRANKFURT(ODER)(D) -  Politieagenten ontdekten op de Duitse A12 in een vrachtwagen drie gestolen Range Rovers. De chauffeur is in voorlopige hechtenis genomen.

Dinsdagochtend 10 december 06:30 uur werd de vrachtwagen, die in de richting van Polen reed, door de agenten aangehouden ter hoogte van de afrit Müllrose. De nerveus ogende chauffeur van 49 jaar toonde pas na herhaaldelijk aandringen zijn ladingpapieren. Op basis van enkele onduidelijkheden hierin twijfelden de agenten aan de echtheid en wilden zij de lading zelf zien.

Een blik in de laadruimte van de vrachtwagen bevestigde het vermoeden. Drie Range Rovers, voorzien van Duitse nummerborden bevonden zich in de vrachtwagen.

Na onderzoek van de drie hoogwaardige terreinwagens, met kentekens uit de plaatsen Leverkusen, Mülheim/Ruhr en Recklinghausen, bleek dat de wagens als gestolen geregistreerd stonden.

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en samen met de hoogwaardige voertuigen overgedragen voor nader onderzoek aan de politie in Brandenburg.