Clicky


Volga-Dnepr's 'vracht supermarkt' levert een totale logistieke oplossing voor transportvoertuigen van 51 ton

Volga-Dnepr's 'vracht supermarkt' levert een totale logistieke oplossing voor transportvoertuigen van 51 ton[+foto]
10-12-2013 16:42 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

De levering van twee grote SPMT's (zelf aangedreven modulaire transportvoertuigen) van Oostenrijk naar Khabarovsk, Rusland, is een mooi voorbeeld van datgene wat de “vracht supermarkt” van Volga-Dnepr Group voor haar klanten kan doen.

Volga-Dnepr realiseerde een kosten efficiënte, tijdige en eenvoudige oplossing, door één van haar IL-76TD-90VD vrachttoestellen in te zetten, samen met een Boeing 747 vrachttoestel, dit alles onder expertise van haar Engineering & Logistics Centre (ELC).

Volga-Dnepr voerde de vluchten en logistieke diensten uit voor de Russische firma SWTrans. De lading met een totaal gewicht van 51 ton bestond uit een tweetal modulaire transportvoertuigen met afmetingen van: 8,7 meter lang, 2,4 meter breed en 1,5 meter hoog en een aandrijfunit. De transportvoertuigen worden gebruikt voor het transport van zware en buitenmaatse ladingen.

Eén van de belangrijkste uitdagingen voor het Volga-Dnepr team was dat de hele lading niet in één IL-76TD-90VD toestel paste vanwege de afmetingen en het gewicht. Bovendien konden de transportvoertuigen niet verplaatst worden zonder de aandrijfunit. Dit laatste was een kritiek punt bij het laden en lossen.

Vladimir Vyshemirsky, directeur van Volga-Dnepr's Engineering & Logistics Centre, licht de oplossing van het team toe: "De beste manier waarop wij deze klant konden helpen was het inzetten van de IL-76TD-90VD om de transportvoertuigen van Maastricht naar Khabarovsk te vliegen in combinatie met het AirBridgeCargo Airlines toestel dat vanaf Amsterdam vertrok met de aandrijfunit. Op deze manier konden de kosten voor de klant beperkt worden en was de aandrijfunit beschikbaar voor zowel het laden als het lossen."

Volga-Dnepr's Engineering & Logistics Centre heeft ook de aanvullende diensten verzorgd zoals de kraanhuur, terminalfaciliteiten en de vrachtafhandeling.

"Het transport is professioneel uitgevoerd met een hoge mate van verantwoordelijkheid. Wij zijn tevreden over de kwaliteit en de aangeboden diensten door de Volga-Dnepr Group en de ondersteuning door haar specialisten", aldus een zegsman van SWTrans.