Clicky


Wijlhuizen verhuisd naar nieuw pand

Wijlhuizen verhuisd naar nieuw pand
10-12-2013 16:52 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Het hoofdkantoor, centraal magazijn en het verkoopfiliaal van Wijlhuizen - toonaangevend leverancier van truck- & trailerdelen en provider van concepten als TopTruck, FleetMaster en G-Truck – zijn op 9 december samen verhuisd naar een nieuw pand. Het op industrieterrein ‘Het Broek’ gelegen nieuwe kantoor ligt op een steenworp afstand van de oude locatie aan de Driepoortenweg.

Na 35 jaar op de oude locatie is Wijlhuizen "uit zijn jasje gegroeid" en is verhuizing naar een nieuwe locatie noodzakelijk.

Op 28 februari 2013 is begonnen met de bouw van het nieuwe bedrijfspand, één straat achter het oude pand. De eerste paal werd geslagen door Albert Wijlhuizen, oprichter van het bedrijf, geassisteerd door zijn zoons Henk en Barend.

In het nieuwe hoofdkantoor zal een grote kantoortuin plaats bieden aan 30 medewerkers op de afdelingen logistiek, inkoop, verkoop, marketing en boekhouding. Vanuit het centraal magazijn verzorgen 20 medewerkers de in- en uitgaande goederenstroom naar de zes nevenvestigingen (Almelo, Drachten, Nieuwerkerk a/d IJssel, Tilburg, Venlo en Zaandam) van Wijlhuizen, die elke dag ‘overnight’ beleverd worden.

In het verkoopfiliaal zullen tien mensen werkzaam zijn. De werkplaatsen voor aandrijfasreparaties en revisie van remschoenen zullen in het oude pand aan de Driepoortenweg blijven.

“Het nieuwe pand is ruim opgezet en er zijn voldoende mogelijkheden voor verdere groei van het bedrijf,” zegt directeur Jim Bronkhorst. “Zo heeft Wijlhuizen nu bijvoorbeeld de beschikking over een magazijn van 5200 m² oppervlakte in plaats van 2700 m², waarin een pakmagazijn komt met vier verdiepingen met een vloeroppervlakte van 2400 m² en een groot bulkmagazijn. Ook de oppervlakte van het hoofdkantoor is flink vergroot en bedraagt met 1200 m² het driedubbele ten opzichte van het huidige pand. Bovendien zal er een cursuslokaal zijn dat ruimte biedt aan 100 cursisten. Wij zien het als een investering om onze klanten een nóg betere service en dienstverlening te kunnen bieden.”

De nieuwbouw is gerealiseerd in samenwerking met Van Wijnen Bouwgroep. Het kantoor - met twee grote, karakteristieke V-vormige gevelopeningen - is ontworpen door Intex Architecten.