Clicky


Eigenaar Kooiker Transport BV wijzigt vlak voor faillissement naam

Eigenaar Kooiker Transport BV wijzigt vlak voor faillissement naam
11-12-2013 11:57 | Faillissementen | auteur De Redactie

GROUW/LEEUWARDEN - Op 10 december 2013 werd voor de rechtbank van Leeuwarden Kooiker Transport BV failliet verklaard. Echter stond het bedrijf al niet meer zo ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Volgens curator mr. Bijlholt heeft Luitzen Melein, eigenaar van Kooiker Transport, de naam gewijzigd in Warns BV. Ook uit de gegevens van de Kamer van Koophandel van Warns BV blijkt dat Melein op 3 december 2013, een week voor het faillissement, de naam van Kooiker Transport en Althuisius Logistics veranderd heeft in Warns BV.

Bij deze Warns BV werkten volgens mr Bijlholt circa 57 werknemers.

Of er een doorstart van het failliete bedrijf komt is volgens de curator nog niet zeker. "Ik ben nog maar net aangesteld als curator, over een doorstart moet nog gesproken worden. Maar het is wel bij mij bekend dat men graag wil doorstarten. Maar daar moet ik me nog in gaan verdiepen. Maar de wens leeft."

Bij het bedrijf wordt momenteel gewoon doorgewerkt.

Vooropgezet plan?

Het faillissement lijkt, als we naar alle feiten kijken, een vooropgezet plan. Op 3 december 2013 wordt de naam van Kooiker Transport BV en Althuisius Logistics en Althuisius Transport gewijzigd naar Warns BV. Op 6 december 2013 wordt een nieuwe BV opgericht onder de naam Althuisius BV en op 10 december wordt Warns BV failliet verklaard.

Eigenaar Luitzen Melein verklaarde dinsdagavond tegenover Transport Online: "De curator heeft mij inmiddels verteld dat ik mag gaan werken aan een doorstart. De kans is inderdaad groot dat dit via Althuisius BV gaat."

Opvallend is overigens wel dat in de nieuwe Althuisius BV slechts 15 werknemers staan geregistreerd. Onduidelijk is of dit betekent dat de overige circa 40 werknemers mee in de eventuele doorstart mogen.