Clicky


Palletways wint award voor beste IT innovatie van het jaar

Palletways wint award voor beste IT innovatie van het jaar
12-12-2013 09:42 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NIJMEGEN - Palletways, de grootste en snelst groeiende palletvrachtvervoerder van Europa, is in Engeland bekroond met de prestigieuze Business IT Innovation of the year-award. De award is aan Palletways toegekend dankzij twee belangrijke innovaties op IT gebied.

Het Palletways Operations in Real Time (PORT)-webportaal, een real time toegangspunt voor management, werknemers, Europese netwerkleden en klanten en het Palletways Archway Scanning System (PASS) zijn van doorslaggevende invloed geweest om de prijs in de wacht te slepen. PASS maakt gebruik van een netwerk van scanners en HD camera’s om elk binnenkomend voertuig en elke pallet te fotograferen. Dit systeem biedt volledige zichtbaarheid van alle voertuigen en volgt de status, locatie en de fysieke conditie van elke individuele pallet.

Thomas Olsson, IT Directeur van de Palletways Group: ‘Wij zijn zeer verheugd met deze prijs, ook omdat we gewonnen hebben van zeer gerespecteerde en bekende namen. Palletways zet zich in om van uitstekende waarde te zijn voor haar netwerkleden en klanten. Onze recente innovaties laten zien hoe we creativiteit gebruiken om dagelijkse operationele uitdagingen op te lossen om zo onze klantenservice en business performance op hoog niveau te leveren.

De award

De Business IT Innovation of the year award is een belangrijke Engelse onderscheiding die wordt uitgereikt aan bedrijven vanwege hun uitmuntendheid op het gebied van informatietechnologie. De prijs beloont nieuwe hardware- of softwareproducten die een grote bijdrage hebben geleverd aan zakelijke technologie of IT in het algemeen. Andere genomineerden waren Virgin Media, BT en Telefonica.