Clicky


Vijftien nieuwe Volvo FH-trekkers voor Speksnijder Transport

Vijftien nieuwe Volvo FH-trekkers voor Speksnijder Transport
13-12-2013 09:41 | Volvo | auteur De Redactie

Speksnijder Transport uit Bodegraven is specialist in ‘just-in-time’ distributie van koel- en diepvrieslevensmiddelen en bovendien van doe-het-zelf artikelen. De onderneming heeft dit jaar vijftien nieuwe Volvo’s FH in gebruik genomen. De aflevering is gedaan door Van Dijk Woerden.

Rinus Peekstok is bedrijfsleider: "Vanuit ons distributiecentrum in Bodegraven belevert Speksnijder alle fooddistributiecentra in Nederland en Vlaanderen. De vijftien nieuwe Volvo's FH zijn ter vervanging van oudere Volvo-modellen in ons wagenpark. De eerste nieuwe FH’s zijn in juni door Van Dijk afgeleverd en beschikken over Euro 5-motoren. De laatst geleverde nieuwe trucks hebben een Euro 6-motor. Met de aankoop van deze nieuwe serie trekkers willen wij onze Lean and Green doelstellingen nog sneller behalen en blijven we vooroplopen als het gaat om milieubewust ondernemen."

Truck van de toekomst

"De nieuwe Volvo FH is in onze ogen de truck van de toekomst, vol met innovaties, technische snufjes en veel elektronica. Dat betekent een lager brandstofverbruik. De truck maakt het werk van de chauffeur steeds comfortabeler", aldus Rinus Peekstok. 

De nieuw aangeschafte Volvo’s zijn voorzien van Volvo I-Shift, de automatisch schakelende versnellingsbak en het Fuel Economy pakket. Rinus Peekstok: "We hebben daarnaast gekozen voor een Globetrotter-cabine, echt een uitstekende cabine met veel ruimte voor de chauffeur. Het dashboard is volledig ergonomisch ingericht en de chauffeur heeft veel bergruimte tot zijn beschikking."

Opleiden

Speksnijder Transport werkt met een mentorchauffeur om de chauffeurs te begeleiden. "Je merkt dat jongeren zuiniger rijden en net even wat handiger omgaan met al die technische innovaties. Het rijgedrag van chauffeurs heeft echt grote invloed op de kosten van een truck. We investeren volop in onze mensen door opleidingen en trainingen. Klantgerichtheid geeft ons bestaansrecht."

Speksnijder Transport Bodegraven werd in 1933 opgericht door Dirk Speksnijder. De onderneming verhuist in 1984 naar Bodegraven en groeit uit tot een landelijk gespecialiseerde levensmiddelenvervoerder. Speksnijder Transport is sinds 2004 in handen van de derde generatie onder leiding van algemeen directeur Wilma Speksnijder.

Rinus Peekstok: "Door de jaren heen is Speksnijder in de kern nog steeds een familiebedrijf gebleven met momenteel circa 150 medewerkers. In ons wagenpark hebben we ruim 70 trekkers en 88 opleggers, waarvan het merendeel bestaat uit Volvo. Voor deze vijftien nieuwe Volvo’s hebben we ook weer zaken gedaan met Van Dijk Woerden. Echt een topdealer, ze zijn klantgericht, bieden een hoog serviceniveau, zijn flexibel en hebben ook de kenmerken van een echt familiebedrijf. De mentaliteit van Van Dijk past goed bij Speksnijder, zij hebben ons met raad en daad bijgestaan in onze keuze voor de vijftien Volvo FH's."