Clicky


Schietpartij op school in Denver

Schietpartij op school in Denver
13-12-2013 23:58 | Buitenland | auteur De Redactie

CENTENNIAL (Novum/AP) - De schutter die vrijdag een middelbare school in Centennial bij Denver in de Amerikaanse staat Colorado binnendrong is dood. Volgens de politie heeft hij zelfmoord gepleegd.

Sheriff Grayson Robinson van Arapahoe County zei dat de schutter een leerling was aan de Arapahoe High School in Centennia. Een andere leerling raakte gewond toen hij de schutter, die volgens sommige berichten op zoek was naar een specifieke leerkracht, probeerde tegen te houden. Bij het doorzoeken van de school troffen agenten nog een gewonde leerling aan.

Na de ontruiming van het schoolgebouw werden de scholieren opgevangen op de atletiekbaan. Daar moesten ze zich met de handen op het hoofd in rijen opstellen om een voor een door agenten te worden gefouilleerd.

De school staat twaalf kilometer ten oosten van Columbine High School in Littleton, waar twee tieners in 1999 twaalf leerlingen en een leraar doodschoten alvorens de hand aan zichzelf te slaan.

Zaterdag een jaar geleden schoot een jonge man op een basisschool in Newtown in Connecticut twintig kinderen en zes volwassenen dood.