Clicky


Jeroen Dijsselbloem is politicus van het jaar

Jeroen Dijsselbloem is politicus van het jaar
15-12-2013 15:25 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is zondag verkozen tot politicus van het jaar door de parlementaire pers. Het was de elfde keer dat de pers de verkiezing hield. De minister van Financiën was genomineerd naast onder anderen minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) en D66-leider Alexander Pechtold.

Journalisten noemen Dijsselbloem 'intelligent, koelbloedig en evenwichtig'. De bewindsman kreeg een kristallen beeld bij zijn onderscheiding. "Ik denk altijd dat dit soort prijzen naar mensen gaan die vooraanstaan", zei de PvdA-minister in een reactie. D66-leider Alexander Pechtold werd tweede en ChristenUnie-voorman Arie Slob derde.

Bij een rondgang langs politieke kopstukken door Novum werd Dijsselbloem zaterdag al aangewezen als de gedoodverfde winnaar van de eervolle titel. Zowel PvdA-collega Diederik Samsom als D66-leider Alexander Pechtold gaf de voorkeur aan de minister. Vorig jaar werd Samsom uitgeroepen tot politicus van het jaar.

Het 59-jarige GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik werd benoemd tot politiek talent van het jaar. De 'tussenpaus' heeft GroenLinks weer een gezicht gegeven. "Je bent nooit te oud om politiek talent te zijn", reageerde hij.

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin Van Rijn (PvdA) werd tweede in de talentenrace. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker (VVD) moest genoegen nemen met de derde plek.