Clicky


Twee nieuwe Volvo's FH voor Deij Transport

Twee nieuwe Volvo's FH voor Deij Transport
16-12-2013 16:25 | Volvo | auteur De Redactie

Deij Transport is een internationaal transportbedrijf dat op 3 november 1989 door Arno Deij is opgericht. De onderneming heeft zich gespecialiseerd in groupagevervoer van snijbloemen naar Italië. Het wagenpark is recent uitgebreid met twee nieuwe Volvo’s FH. De trucks werden geleverd door Van Dijk Culemborg.

Arno Deij: “Het motto van ons bedrijf is om altijd en overal de verse bloemen en planten in de juiste condities af te leveren. Klanttevredenheid wordt bij ons met hoofdletters geschreven. We transporteren verse goederen en weten hoe belangrijk het is dat goederen op tijd op de plaats van bestemming zijn. Met behulp van ons gespecialiseerd materieel zijn wij in staat goederen te vervoeren onder temperaturen van tussen -30°C en +30 °C. Sinds 1998 rijden wij exclusief op Italië.”

Comfortabele truck

In december 2012 besloot Arno Deij twee nieuwe Volvo’s FH aan te schaffen. “Het betreft een vervanging in ons wagenpark: een Volvo FH 460 6x2 Euro 6 en een Volvo FH 460 4x2 Euro 6. We hebben bewust gekozen voor Euro 6 in verband met de laatste milieueisen en zijn met deze twee nieuwe trucks voorbereid op de toekomst. De beide Volvo’s hebben een Globetrotter XL-cabine. We hebben op onze ritten altijd dubbele bemanning, de werkomstandigheden voor de chauffeur moeten daarom zo goed mogelijk zijn. De nieuwe Volvo FH biedt een enorm comfortabele werkplek met volop ruimte, extra opbergruimtes en goede bedden. Ook het zicht op de weg is sterk verbeterd ten opzichte van de vorige generatie Volvo FH. De chauffeurs hebben al aangegeven heel erg tevreden te zijn met hun nieuwe werkplek, zowel bij dag als bij nacht.”

Terugdringen brandstofverbruik

Arno Deij: “De trucks zijn uitgerust met TRS-transportkoeling. In ons geval is de combinatie Volvo Trucks en TRS een perfecte match. Het maakt het mogelijk dat wij ons temperatuur gecontroleerde transport zonder zorgen kunnen uitvoeren. De samenwerking met Van Dijk speelt daarin ook een grote rol. Er is wederzijds vertrouwen, waardoor wij het hebben aangedurfd om eind vorig jaar de nieuwe Volvo FH ongezien te bestellen. Door alle innovaties en verbeteringen zijn we bovendien in staat om het brandstofgebruik terug te dringen en dat leidt direct weer tot verbetering in de exploitatie.”