Clicky


Verbreding N50 tussen Ens en Emmeloord een stap dichterbij

Verbreding N50 tussen Ens en Emmeloord een stap dichterbij
16-12-2013 19:39 | Algemeen | auteur De Redactie

Minister Schultz van Haegen heeft het ontwerp-tracébesluit N50 tussen Ens en Emmeloord ondertekend. De autoweg N50 tussen Ens en Emmeloord wordt verbreed en er komt een viaduct.

Minister Schultz: “We maken de weg veiliger en we zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. Dat is goed voor de bewoners en voor de bereikbaarheid van de bedrijven in de regio Emmeloord.”

De N50 tussen Ens en Emmeloord is nu een autoweg met 2x1 rijstroken met vluchtstrook en een fysieke rijbaanscheiding. De doorstroming van het verkeer is niet goed omdat  personenauto’s langzamer (vracht)verkeer niet kunnen inhalen. In de praktijk ontstaan er ook onveilige situaties omdat langzame voertuigen soms uitwijken naar de vluchtstrook om snellere voertuigen te laten passeren. De vluchtstrook wordt soms ook gebruikt om het langzame verkeer via rechts te passeren.

De plannen voor de N50 Ens – Emmeloord bestaan uit een verbreding van de weg naar 2x2 rijstroken voor 100 km/uur. De gelijkvloerse aansluiting Bomenweg wordt vervangen door een ongelijkvloerse aansluiting. De financiering van het project gebeurt vanuit het Regiospecifiek Pakket Zuiderzeelijn en via bijdragen van de regio. Rijkswaterstaat voert de verbreding van de N50 uit in nauwe samenwerking met de provincie Flevoland en de gemeente Noordoostpolder.

De werkzaamheden aan de N50 starten volgend jaar. De verbrede weg gaat begin 2016 open.