Clicky


Wethouder Boere verwelkomt schippers in de nieuwe haven van Ouderkerk

Wethouder Boere verwelkomt schippers in de nieuwe haven van Ouderkerk
17-12-2013 10:12 | Algemeen | auteur De Redactie

OUDERKERK - De binnenvaartschippers van de gemeente Ouderkerk meren voor de feestdagen weer aan in Ouderkerk aan den IJssel. Dit jaar in de vernieuwde haven aan het Havenfront in Ouderkerk aan den IJssel. Om de schippers welkom te heten in deze vernieuwde haven, zijn zij door wethouder Boere namens de gemeente uitgenodigd om voorafgaande aan de jaarvergadering van de Schuttevaer een kopje koffie te drinken in Trattoria Casa Caminita aan het Havenfront.

De afgelopen maanden is gebouwd aan de nieuwe kademuur, de afmeervoorzieningen voor de binnenvaart, de balkons welke de verbinding vormen tussen land en water en de uiteindelijke drijvende pontons. Momenteel is het project in de derde fase, de afwerkfase. De planning van de werkzaamheden voor fase drie loopt door tot en met maart 2014.

Nieuwe walkasten

Onder het genot van een kopje koffie worden de schippers gelijk geïnformeerd over het gebruik van de nieuwe walkasten waarmee met éen pasje, de SAB-Ecokaart, online het havengeld voor de binnenvaart kan worden betaald. De gemeente Ouderkerk heeft hiermee de primeur van Nederland. De binnenvaartschippers kunnen daarnaast ook met het pasje online het gebruik en de betaling regelen van stroom, water en afvalverwerking.

Kortom, wanneer een schipper zich aanmeldt, overhandigt hij de gegevens van zijn schip digitaal. Het liggeld voor de betreffende locatie wordt zo ter plekke bepaald en na afmelding online gefactureerd. Hetzelfde geldt voor stroom- en watergebruik. Door zijn Ecokaart voor een lezer te houden en de knop bij de gewenste aansluiting in te drukken kan hij deze activeren. Op een inlogwebsite van SAB is de verbruiksinformatie te bekijken.