Clicky


Van den Bosch Groep bestelt 30 Volvo FM Euro 6 Light Concept

Van den Bosch Groep bestelt 30 Volvo FM Euro 6 Light Concept
17-12-2013 10:16 | Volvo | auteur De Redactie

ERP - Van den Bosch Groep, gevestigd in Erp heeft onlangs 30 Volvo FM Euro 6 Light Concept trucks besteld. Het bedrijf geeft aan te kiezen voor het hoogste niveau qua veiligheid in combinatie met een extreem laag eigen gewicht. De trucks worden geleverd in het eerste en tweede kwartaal van 2014.

Het Volvo Light Concept biedt maximaal laadvermogen en is beschikbaar voor zowel de FH als de FM. De dertig Volvo FM-trekkers voor Van den Bosch zijn een vervanging binnen het huidige wagenpark en zullen worden ingezet in de droge en natte bulk. Emiel van Haren, Fleet Manager: "In het bulktransport is gewicht van groot belang. Volvo biedt met de nieuwe Volvo FM Euro 6 een truck met het laagste eigen gewicht, zonder dat er concessies zijn gedaan aan de veiligheid, comfort en ergonomie. Dankzij de Globetrotter XL cabine zijn bovendien het comfort en de stahoogte voor de chauffeur in de cabine uitstekend. Maar ook belangrijk is dat de Volvo FM extreem veilig is. Zo is de truck uitgerust met ESP, ACC (Adaptive Cruise Control) en Forward Collision Warning. Dit systeem waarschuwt de chauffeur en remt de truck af waardoor de veel voorkomende kop-staart botsingen kunnen worden voorkomen."

Fuel Package

Van den Bosch heeft bovendien gekozen voor een Fuel package waarin onder meer Volvo I-See is opgenomen. "Als je dat combineert met Volvo I-Shift en de zuinige Euro 6 410 pk dieselmotor, ontstaat er een geweldige aandrijflijn, die uitstekend past bij ons werk. Daarnaast zorgt de volledig nieuwe wielophanging voor een perfect stuurgedrag en hoogstaand rijcomfort."

Van den Bosch Groep is een internationale logistiek dienstverlener, die vloeibare en droge bulkstoffen vervoert voor de food, GMP+ en chemische markt. Met zeven vestigingen in Europa bedient Van den Bosch Groep de wereldwijde markt.

Aan de visie van de organisatie liggen vier basiswaarden ten grondslag: efficiency, helderheid, betrokkenheid en kwaliteit. Bovendien volgen alle medewerkers een persoonlijk trainingsplan. In het in-house opleidingscentrum worden alle medewerkers, werkzaam op internationale vestigingen, getraind en bijgeschoold. Op het gebied van duurzaamheid heeft Van den Bosch Groep in vijf jaar tijd de CO2-uitstoot met 20% verlaagd. Intermodaal transport is hierin een bepalende factor. Maar ook de innovatie en verbetering van equipment en het opleiden van chauffeurs dragen bij aan duurzaam ondernemen.