Clicky


Zware Mercedes-Benz 4155 SLT trekker voor De Lange Speciaal Transport

Zware Mercedes-Benz 4155 SLT trekker voor De Lange Speciaal Transport
17-12-2013 19:09 | Mercedes-Benz | auteur De Redactie

DORDRECHT - De Lange Speciaal Transport uit Dordrecht heeft onlangs een Mercedes-Benz Actros 4155 SLT in gebruik genomen voor het transport van speciale lading met een hoog gewicht en afwijkende maat. De trekker wordt ingezet met een bijzondere Nooteboom semi-dieplader.

Het transportbedrijf heeft inmiddels een aantal projecten met de Actros SLT uitgevoerd en is zeer tevreden. De zwaartransporttrekker is door het Duitse TITAN Spezialfahrzeugbau GmbH, officieel Mercedes-Benz partner voor SLT-uitvoeringen van de Actros, opgebouwd.

Jan de Lange, eigenaar van De Lange Speciaal Transport, over de keuze voor Mercedes-Benz: 'Zes van de dertien wagens in ons wagenpark zijn van Mercedes-Benz. We hebben hier zeer goede ervaringen mee en hebben een goede relatie met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Rogam. Daar komt bij dat Mercedes-Benz zich van oudsher heeft bewezen in het zwaartransportsegment. Dat geeft vertrouwen om ook voor deze bijzondere trekker voor het merk te kiezen.'

Nooteboom MCO-PX semi-dieplader

De Actros SLT is speciaal aangeschaft voor een bijzondere semi-dieplader: de dubbel uitschuifbare Nooteboom MCO-PX 6-assige semi-dieplader met bijzondere pendelassen. Door deze afwijkende assen beschikt de semi-dieplader over 13,4 ton laadvermogen per aslijn, met de mogelijkheid om in Nederland een ontheffing te krijgen tot 14 ton per aslijn. Dit betekent dat de Actros SLT met de dieplader tot 90 ton bij 80 kilometer per uur kan vervoeren en tot 112 ton bij lage snelheid. De grote stuuruitslag van de meesturende assen van de semi-dieplader (tot 60° stuuruitslag) zorgt bovendien voor weinig frictie aan de banden en dus voor minder slijtage, ook bij hoge tonnages.

De Lange Speciaal Transport

De Lange Speciaal Transport is sinds 1995 actief en is gespecialiseerd in het transport van alle soorten buitenprofiel en zware ladingen. De Mercedes-Benz Actros 4155 SLT is de eerste vierassige trekker die het bedrijf in gebruik neemt. Tot nu toe bezat het bedrijf twee- en drieassige trucks en werkte voor de uitzonderlijk grote klussen samen met derden. Met de aanschaf van de Actros 4155 SLT kan het bedrijf ook deze speciaaltransporten zelf uitvoeren.