Clicky


AgustaWestland verlengt contract met Norbert Dentressangle

AgustaWestland verlengt contract met Norbert Dentressangle
18-12-2013 16:16 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Norbert Dentressangle heeft een belangrijke contractverlenging met AgustaWestland weten te bereiken; de Brits-Italiaanse helikopterfabrikant die tot ‘s werelds vooraanstaande producenten behoort van helikopters voor militaire en commerciële doeleinden.

AgustaWestland, dat in handen is van het Italiaanse Finmeccanica, is wereldwijd actief via een aantal dochterondernemingen, joint ventures en samenwerkingsverbanden met belangrijke luchtvaart- en defensiebedrijven. Met een personeelsbestand van meer dan 13.000 medewerkers maakt AgustaWestland een omzet van €4,2 miljard. De belangrijkste productiesites van het bedrijf bevinden zich in Italië, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Polen.

Norbert Dentressangle werkt sinds 2001 samen met de Britse arm van AgustaWestland die in Yeovil in Somerset is gevestigd en zorgt voor flexibele, voordelige logistieke ondersteuning voor het transport van een grote reeks helikopteronderdelen. Het vervoersbedrijf levert hierbij service van een uiterst hoog niveau, het geen van essentieel belang is voor de kritische luchtvaartsector en met name als het militaire activiteiten betreft.

Er zijn speciale teams van de afdeling Specialist Services van Norbert Dentressangle gestationeerd op de site in Yeovil en op het Royal Naval Air Station (RNAS) Culdrose in Helston, Cornwall– de grootste helikopterbasis in Europa met ongeveer 75 toestellen – om de leveringen te managen. In het kader hiervan worden jaarlijks meer dan 19.000 zendingen uitgevoerd.

Behalve een afhaal- en bezorgdienst waarbij een groot aantal onderdelen binnen 24 uur geleverd of afgehaald worden, biedt het Specialist Services-netwerk van Norbert Dentressangle ook nog een bezorgdienst waarbij onderdelen in heel het Verenigd Koninkrijk nog dezelfde dag worden bezorgd, bijvoorbeeld ingeval van defecte helikopters – oftewel ‘aircraft on ground’ (AOG).

"Dankzij de relatie die we in de afgelopen 12 jaar met Norbert Dentressangle hebben opgebouwd kunnen we nauw samenwerken om goed en kostenefficiënt met pieken in de vraag en speciale verzoeken om te gaan," aldus een logistiek-woordvoerder van AgustaWestland. "Zowel voor de commerciële als de militaire tak is het feit dat onderdelen nog dezelfde dag naar elke locatie in het Verenigd Koninkrijk kunnen worden geleverd ingeval van een defect toestel. Een essentieel onderdeel van de oplossing die Norbert Dentressangle ons biedt."

Zowel de site van AgustaWestland en RNAS Culdrose beschikken over IT-systemen die gekoppeld zijn aan die van Norbert Dentressangle zodat nauwkeurige informatie over de actuele locatie van de zendingen in real time beschikbaar is en ook het bewijs van levering oproepbaar is.