Clicky


AAC Capital ondersteunt Lubbers Transport Group bij haar internationale expansie

AAC Capital ondersteunt Lubbers Transport Group bij haar internationale expansie
19-12-2013 10:14 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

SCHOONEBEEK/NEWCASTLE/AMSTERDAM - AAC Capital, een toonaangevend midmarket buy-out fonds, kondigt vandaag, donderdag 19 december, aan dat het een meerderheidsbelang heeft genomen in Lubbers Transport Group BV. Het belang is overgenomen van de twee huidige aandeelhouders, Ronald Lubbers en Tony Tailford.

Het management team van Lubbers, geleid door CEO Ger Engelsman, investeert samen met AAC in het bedrijf. De huidige aandeelhouders behouden een significant minderheidsbelang. De investering in Lubbers is voor AAC de eerste acquisitie die het doet in het onlangs gelanceerde Benelux Fund III.

Lubbers is sinds 1990 uitgegroeid tot een internationale aanbieder van wegtransport en logistieke dienstverlening aan de upstream Olie & Gas industrie in Europa. De onderneming is mede gegroeid dankzij de fusie met RTH in het Verenigd Koninkrijk in 2005. Lubbers heeft een breed scala vooraanstaande klanten in de Olie & Gas industrie, waaronder oliemaatschappijen, top service bedrijven, global forwarders en regionale dienstverleners. Lubbers heeft een moderne, toegeruste vloot van 120 vrachtwagens en 290 trailers, die voldoen aan de hoogste QHSE vereisten zoals die gelden in de upstream Olie & Gas industrie.

De onderneming heeft een pan-Europees netwerk van elf uitvalbases op belangrijke Olie & Gas locaties in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Denemarken, Duitsland, Italië, Roemenië, Polen en Noorwegen. In de afgelopen jaren is Lubbers succesvol gegroeid in value-added services, waaronder het vervoer van boortorens, gespecialiseerde forwarding diensten, detachering, warehousing en containerverhuur. Lubbers heeft ongeveer 270 werknemers en hoofdkantoren in Schoonebeek in Nederland en Newcastle in het Verenigd Koninkrijk.

Ger Engelsman, CEO van Lubbers Transport Group: "Het is onze ambitie om onze marktpositie verder te versterken in de upstream Olie & Gas sector. Onze strategie is het versnellen van internationale groei door onze klanten te volgen naar opkomende Olie & Gas regio’s en nieuwe uitvalsbases te openen, terwijl we daarbij streven naar de hoogste service niveaus en QHSE standaarden. We hebben gezocht naar een professionele partner om deze strategie te realiseren en daarbij gekozen voor AAC. Zij hebben zeer veel ervaring in het ondersteunen van management teams bij het realiseren van de internationale groeiambities."

Ronald Lubbers, voorzitter van de executive board van Lubbers: "Wij zijn dankbaar voor de betrokkenheid en toewijding van onze medewerkers, die van onschatbare waarde zijn geweest voor de groei van Lubbers Transport Group in de afgelopen decennia. We kijken er naar uit om samen met AAC de onderneming verder te laten groeien in het belang van de klanten, stakeholders en medewerkers."

Tony Tailford, Managing Director United Kingdom: "We hebben een echte 24/7 mentaliteit, constant strevend naar het optimaliseren van de dienstverlening aan onze klanten en te voldoen aan de stringente QHSE vereisten. Met ons unieke pan-Europese netwerk zien we grote kansen om onze activiteiten verder uit te bouwen in nieuwe regio’s en aanpalende diensten."

Marc Staal, Managing Partner van AAC Capital: "Lubbers is een zeer succesvolle onderneming in de attractieve Olie & Gas services sector. We zijn onder de indruk van de unieke ondernemingscultuur die staat voor een hechte samenwerking met de klanten, een uitstekend serviceniveau en naleving van de hoogste QHSE standaarden. We kijken er naar uit om het management en de huidige aandeelhouders te ondersteunen in het realiseren van hun internationale groeiambities, voortbouwend op de huidige sterke basis."