Clicky


Huizenprijzen bijna vijf procent gedaald

Huizenprijzen bijna vijf procent gedaald
20-12-2013 09:52 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Koopwoningen waren in november 4,7 procent goedkoper dan in dezelfde maand een jaar eerder. De daling van de huizenprijzen is daarmee iets groter dan de min van vier procent in oktober. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde prijsindex van het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning was in november ruim 212 duizend euro. Dat is ongeveer evenveel als in 2002. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 20,5 procent.

Het Kadaster maakte eerder deze week bekend dat het aantal verkochte huizen in november zowel ten opzichte van een jaar eerder als ten opzichte van oktober is toegenomen. Het Kadaster registreerde in november 10.576 verkochte woningen. Dat waren er 7,6 procent meer dan in november vorig jaar, en 6,5 procent meer dan in oktober.

In de eerste elf maanden van dit jaar wisselden in totaal 94.631 woningen van eigenaar. Dat is een daling van 5,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. In de afgelopen vijf maanden ligt het aantal transacties wel hoger dan een jaar eerder.