Clicky


Nieuw tijdperk voor Brabants familiebedrijf Jeurgens

Nieuw tijdperk voor Brabants familiebedrijf Jeurgens
21-12-2013 10:31 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

LAARBEEK - Jeurgens Banket-, Biscuit- en Chocoladefabriek BV heeft de eerste paal geslagen voor een nieuwe fabriek. Als locatie heeft Jeurgens gekozen zich te vestigen op het nieuwe bedrijventerrein Bemmer 4 in de gemeente Laarbeek. Bedrijventerrein Bemmer is dankzij haar ligging een goede uitvalsbasis voor de markten waarbinnen Jeurgens opereert. Naast goede distributiemogelijkheden is de interne logistiek van groot belang.

Bessels Architecten uit Twello zorgde voor een ontwerp op maat voor de nieuwe fabriek en zal de bouw begeleiden. Het gehele project wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel. De oplevering en ingebruikname van het gebouw wordt verwacht op 1 juli 2014.



Jeurgens is een uniek Brabants familiebedrijf inmiddels geleidt door de derde generatie. In 1921 begon Karel Jeurgens vanuit Aarle-Rixtel met het bakken van koekjes die hij lokaal verkocht. Met veel creativiteit is hij in staat geweest om het bedrijf te laten groeien. Dankzij het succes ontstond al snel behoefte om uit te breiden aan de Dorpsstraat. Ook zijn zoon Frans liet als 2e generatie het bedrijf verder groeien. Door te mechaniseren ontstond toen ook de behoefte aan meer ruimte en is het bedrijf aan de Torenakkerweg gebouwd. Dit bedrijf is tot op heden nog steeds operationeel.

Groei en nieuwbouw zijn kennelijk aan het bedrijf Jeurgens verbonden. Want ook onder leiding van de huidige generatie blijft het bedrijf groeien en was er behoefte aan meer productiecapaciteit. In 2003 werd daarom een tweede locatie in Beek en donk in gebruik genomen.

Jeurgens is inmiddels een belangrijke speler geworden op haar markten. Het specialisme van Jeurgens is het produceren van kwalitatief hoogwaardige koek- en banketproducten. Bekende producten zijn onder andere.: lange vingers, bokkenpoten, meringue en kokoskoeken. Met deze producten heeft Jeurgens een sterke positie verworven op zowel de Nederlandse als internationale markt.



Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend thema in de samenleving. Jeurgens ervaart dit dagelijks in de toenemende verwachtingen van haar klanten en de gevolgen in het productieproces. Ook in de bouw van deze nieuwe fabriek speelt duurzaamheid een belangrijke rol, vandaar dat hier gekozen is voor de BREEAM methodiek. Jeurgens voldoet door het toepassen van deze methodiek aan de strenge eisen gesteld door de (inter)nationale retail.

BREEAM is een uit Engeland overgekomen hoge kwaliteitsstandaard, waarbij de duurzaamheid tijdens het bouwproces gewaarborgd wordt. Belangrijke toetsingsnormen binnen BREEAM zijn oa. energie zuinigheid, arbeidsomstandigheden en verantwoord bouwen. Het niveau waarop Jeurgens dit gebouw hoopt te realiseren is binnen BREEAM bekend als de kwalificatie "very good".