Clicky


Schade door ontploffing vuurwerk Heenvliet

Schade door ontploffing vuurwerk Heenvliet
21-12-2013 19:46 | Binnenland | auteur De Redactie

HEENVLIET (Novum) - Door het tot ontploffing brengen van vuurwerk dat is aangetroffen in en bij een woning in Heenvliet, zijn ruiten gesneuveld in het nabijgelegen Zwartewaal. De politie meldt dat vijf meldingen van schade binnen zijn gekomen. In vier gevallen ging het om beschadigde ruiten, bij de andere is schade ontstaan aan een schuur in aanbouw.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie bracht rond 18.00 uur een deel van het in beslag genomen vuurwerk tot ontploffing bij de Put van Heenvliet, een gebied dat heringericht wordt tot recreatiegebied. Het resterende deel van het vuurwerk gaat nu terug naar de Drieëndijk in Heenvliet en wordt daar zaterdagnacht bewaakt. Zondag wordt bekeken wat er verder mee moet gebeuren.

Het zeer zware vuurwerk en grondstoffen daarvoor is vrijdag door de politie gevonden in een woning aan de Drieëndijk en een schuur. Een politewoordvoerder stelde zaterdag dat geen sprake is van 'huis-, tuin- en keukenvuurwerk'. Volgens hem gaat het om honderden kilo's. Nog niet alles was zaterdag al weggehaald. Vijf woningen zijn ontruimd. Zeven bewoners moeten ook zaterdagnacht elders doorbrengen. De 63-jarige bewoner van het pand is aangehouden.