Clicky


Twintig nieuwe DAF Euro 6 XF-trekkers voor Willi Betz Barendrecht

Twintig nieuwe DAF Euro 6 XF-trekkers voor Willi Betz Barendrecht
27-12-2013 16:45 | DAF | auteur De Redactie

BARENDRECHT - DAF Trucks heeft onlangs twintig Euro 6 XF-trekkers geleverd aan Willi Betz, één van de grootste containertransportbedrijven in Europa.

Op de vestiging van Willi Betz in Barendrecht overhandigden Eelco van Veen, Directeur Fleetsales DAF Trucks en Johan Doensen, Fleet Sales Manager DAF Trucks, de voertuigen aan Nico van den Boogaard, Directeur Willi Betz in Nederland. De voertuigen worden geleverd als onderdeel van een groot vlootvernieuwingsprogramma binnen de transporteur.

De twintig XF Super Space Cab-trekkers zijn uitgerust met de zuinige 10,8 liter PACCAR MX-11 motor met 440 PK voor het transport over middellange en lange afstanden. Daarbij beschikken de voertuigen over een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, MX-motorrem en aslastbewaking gecombineerd met de nieuwste comfort- en veiligheidssystemen, zoals onder andere Vehicle Stability Control (VSC) dat het scharen en kantelen van de combinatie tegengaat.

Deze nieuwe Euro 6 XF-trekkers zijn ideale voertuigen voor het Europese containertransport waar hoge prestaties en maximale uptime van groot belang zijn. Daarbij staan deze trucks garant voor betrouwbaarheid en een uitstekend chauffeurscomfort gecombineerd met een gunstig brandstofverbruik.

Comfort

Gebouwd voor het lange afstandstransport biedt de royale Super Space Cab de bestuurder een optimale leef-, werk- en opbergruimte. De XF voorziet daarbij in een extra complete uitrusting en is uitgerust met de luchtgeveerde LuxuryAir Chauffeursstoel, een 150mm dikke Xtra Comfort-pocketveringmatras, uitschuifbare koelkast met een inhoud van 42 liter onder het bed en een automatische klimaatregeling met standkachel. Voor optimale veiligheid in de cabine beschikt de chauffeur ook over DAF’s veelgeprezen Night Lock. De DAF Driver Performance Assistant (DPA) ondersteunt de chauffeur met actuele ritgegevens en het zo efficiënt mogelijk rijden.

Om het maximale rendement uit de voertuigen te halen ontvingen de chauffeurs van Willi Betz op de dag van de overhandiging van de voertuigen een chauffeurstraining. "Wij zijn erg blij met onze samenwerking met Willi Betz", aldus Eelco van Veen, Directeur Fleetsales DAF Trucks. "Willi Betz is een toonaangevende en professionele transportonderneming die vastberaden is verder te groeien in Europa. Daarbij moet de organisatie maximaal kunnen beschikken over zijn voertuigen. De levering van deze eerste Euro 6 XF’s spelen hierbij een essentiële rol".

Door de overname van Stuij en de Man in 1998 heeft Willi Betz ook de mogelijkheid gekregen haar klanten containertransporten aan te bieden in Europa. Dit gebeurt vanuit het hoofdkantoor van Betz Nederland in Barendrecht, waartoe Stuij en de Man behoort, met een vloot van 20 voertuigen.

Met de aanschaf van deze 20 nieuwe Euro 6 DAF trekkers wordt de volledige vloot van Stuij en de Man vervangen. Betz Nederland heeft ook vestigingen in Eupen (België) en Ipswich (UK). De Willi Betz organisatie biedt haar klanten een scala aan transportoplossingen vanuit locaties door heel Europa, o.a. met huif- en koeltrailers.