Clicky


Situatie Schumacher nog altijd kritiek

Situatie Schumacher nog altijd kritiek
30-12-2013 11:13 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - De situatie van Michael Schumacher is nog altijd kritiek. Dat hebben artsen van het ziekenhuis in Grenoble waar hij ligt maandagochtend gezegd op een persconferentie. De dokters konden niets zeggen over de toekomst van de 44-jarige Duitser. Wel benadrukten zij dat Schumacher zonder helm het skiongeval niet had overleefd.

Schumacher wordt kunstmatig in coma gehouden. Volgens de artsen vecht de voormalig Formule 1-coureur nog altijd voor zijn leven. Uit respect voor de familie werden geen details vrijgegeven. Ook prognoses over het herstel werden niet gedaan. "We spreken niet over wat er gaat gebeuren, alleen over de behandeling. De situatie is extreem ernstig. We bekijken het van uur tot uur."

De zevenvoudig wereldkampioen liep zondag bij een val in Méribel ernstig hoofdletsel op. Schumacher viel aan het eind van de ochtend tijdens het skiën in de Franse Alpen met zijn hoofd tegen een rots en werd vervolgens met een traumahelikopter naar een lokaal ziekenhuis vervoerd. Daar bleek zijn letsel toch ernstiger dan gedacht, waarna hij naar de universiteitskliniek van Grenoble werd gebracht.

De Duitser werd bij aankomst in Grenoble direct geopereerd. In tegenstelling tot berichten in de Franse en Duitse media is het bij die ingreep gebleven. Een tweede operatie wordt momenteel overwogen. De artsen benadrukten dat van cruciaal belang is dat ze de druk op Schumachers hersenen onder controle krijgen.

Het ongeluk gebeurde volgens de artsen op een goede locatie, want Schumacher kon adequaat naar het ziekenhuis worden vervoerd om onder het mes te gaan. "Alles wat moest gebeuren is gebeurd." Schumacher wordt bijgestaan door meerdere specialisten.