Clicky


Chrysler toch volledig in handen Fiat

Chrysler toch volledig in handen Fiat
02-01-2014 00:30 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - Fiat heeft overeenstemming bereikt over de koop van de resterende aandelen in de Amerikaanse autofabrikant Chrysler voor een bedrag van 3,65 miljard dollar (2,66 miljard euro). Hiermee is een beursgang van de aandelen, die worden gecontroleerd door een Amerikaanse vakbond, van de baan. Dat heeft de Italiaanse automaker woensdag bekendgemaakt.

Fiat had al 58,5 procent van de aandelen Chrysler in handen. De overige 41,5 procent zijn in handen van het gezondheidsfonds van de United Auto Workers. Dat fonds betaalt de zorgkosten van gepensioneerde Chrysler-medewerkers.

Onder de overeenkomst betaalt Fiat in eerste instantie 1,9 miljard dollar aan het gezondheidsfonds. Als de deal definitief doorgaat, volgt nog eens 1,75 miljard dollar. Chrysler heeft daarnaast toegezegd nog eens zevenhonderd miljoen dollar over te maken aan het fonds.

Chrysler deed eind september nog een aanvraag voor een beursgang bij de Amerikaanse autoriteiten. Fiat aaste toen ook al op de overige aandelen. Het gezondheidsfonds vond echter dat Fiat te weinig voor de resterende aandelen wilde betalen en hoopte door de verkoop van aandelen meer geld binnen te halen.