Clicky


Kleine omzetgroei voor Sligro

Kleine omzetgroei voor Sligro
02-01-2014 09:41 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - De Sligro Food Group heeft vorig jaar een omzet behaald van bijna tweeënhalf miljard euro. Dat is 1,3 procent meer dan de omzet over 2012. In het vierde kwartaal lag de omzet echter wel lager dan een jaar eerder. Dat heeft het groothandels- en supermarktconcern donderdag laten weten.

De omzet in het vierde kwartaal bedroeg 649 miljoen euro. Een jaar behaalde Sligro in de maanden oktober, november en december nog een omzet van 653 miljoen euro.

Het was vooral de omzet uit de supermarkten van Sligro, bekend onder de naam Emté, die in het laatste kwartaal van het jaar daalde met een percentage van 1,9. Op vergelijkbare basis daalde de omzet uit de supermarkten met 0,3 procent.

Vooral de omzet over december was 'lager dan verwacht', aldus Sligro. Marktonderzoeksbureau Gfk liet dinsdag weten dat de supermarktomzet van de gehele branche in het vierde kwartaal met een half procent is gedaald. In december was sprake van een min van een procent.

Over het hele jaar gezien steeg de omzet van de groothandelstak van Sligro met anderhalf procent tot 1,7 miljard euro. Uit de supermarkten werd een omzet behaald van 840 miljoen euro, een stijging van 0,8 procent. Sligro komt later deze maand met het volledige jaarresultaat.

Concurrent Coop meldde woensdag dat zijn omzet met 7,5 procent is gestegen, tot 975 miljoen euro. Dat kwam vooral door de overname van Jumbo-winkels. Jumbo komt later op donderdag ook nog met omzetcijfers.