Clicky


Winterstorm VS eist elf levens

Winterstorm VS eist elf levens
03-01-2014 23:41 | Buitenland | auteur De Redactie

NEW YORK (Novum/AP) - De sneeuwstorm die over het noordoosten van de Verenigde Staten raast heeft al aan elf mensen het leven gekost. De brengt zware windstoten en ijzige koude met zich mee. In sommige gebieden is bijna zestig centimeter sneeuw gevallen.

De gouverneurs van New Jersey en New York hebben de noodtoestand afgekondigd en hebben de bevolking opgeroepen binnen te blijven. Honderden scholen houden hun deuren gesloten. "Hier moet niet mee worden gespot", aldus de gouverneur van New York Andrew Cuomo. "Mensen moeten serieus overwegen om binnen te blijven." Gouverneur van New Jersey Chris Christie heeft ambtenaren naar huis gestuurd en veel overheidsgebouwen zijn gesloten.

Bij een ongeluk op een pekelopslagplaats in een voorstad van Philadelphia kwam een arbeider om het leven. Hij was met een machine bezig een berg pekel af te graven toen een deel van de dertig meter hoge berg op hem viel. Door de spekgladde wegen hadden veel ongelukken plaats, soms met een dodelijke afloop. In de straten van New York en Boston zijn speciale teams op zoek naar daklozen, die het risico lopen dood te vriezen.

Meteorologen verwachten dat de temperaturen tot ver onder het vriespunt zullen dalen. De gevoelstemperatuur kan zelfs dalen tot 23 graden onder nul. En het winterweer houdt nog wel even aan. Vanuit Canada trekt een nieuw koufront richting de VS.

Het winterweer heeft tot veel problemen voor het vliegverkeer geleid. Ruim 2200 vluchten werden geannuleerd.