Clicky


Van Miltenburg is niet van plan op te stappen

Van Miltenburg is niet van plan op te stappen
05-01-2014 09:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Anouchka van Miltenburg (VVD) is niet van plan om te stoppen als Tweede Kamervoorzitter. "Ik zie daar helemaal geen reden voor", zei de politica zaterdagnacht in het radioprogramma De Overnachting met Patrick Lodiers. "Ik denk dat ik nog steeds veel te brengen heb en de meerderheid van de Kamer steunt mij daar volkomen in, dan zie ik geen reden om te twijfelen of ik op de goeie plek zit."

Van Miltenburg baalde van de kritiek die acht fractievoorzitters begin december anoniem uitten in de Volkskrant op haar functioneren. "Er komt wel een krachtterm uit mijn mond", zei de politica over het moment dat ze het artikel onder ogen kreeg. "Als je staat te vloeken ben je niet niet geëmotioneerd", gaat Van Miltenburg verder.

"Ik functioneer in een heel harde omgeving," aldus Van Miltenburg. Ze noemt de omgangsvormen in de landelijke politiek 'rauw'. "Daar ben ik wel in gehard, ik ben elf jaar Kamerlid." Ze neemt de kritiek serieus en ziet het als een manier om zichzelf te kunnen verbeteren. "Natuurlijk dat moet iedereen altijd."


D66-leider Alexander Pechtold liet weten dat er in haar functioneren als Kamervoorzitter ruimte is voor verbetering. Ook PVV-leider Geert Wilders en GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik hadden kritiek. "Er is natuurlijk altijd wat aan te merken", aldus de politica die in eerste instantie niet op haar functioneren wilde reageren.

Van Miltenburg heeft gesproken met Van Oijk over zijn kritiek, maar wil daar in de media niet op ingaan. "Weet je Pat, het is heel simpel", zei de Kamervoorzitter tegen Lodiers. "Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet. Ik praat niet in de media over gesprekken waarvan ik denk dat die niet bedoeld zijn om te delen met het publiek." (Novum)