Clicky


Ontslagen bij onderhoudsdivisie Fokker

Ontslagen bij onderhoudsdivisie Fokker
06-01-2014 09:34 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bij de onderhoudsdivisie van Fokker verliest een deel van de zestienhonderd medewerkers hun baan. Halverwege februari wordt meer bekend over het precieze aantal. Dat bevestigt een woordvoerder van het zogenoemde Fokker Services maandag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad.

Het bedrijf houdt momenteel de strategie 'grondig tegen het licht', aldus de woordvoerder. Dat is nodig omdat er veel minder Fokker-vliegtuigen hoeven te worden onderhouden dan was verwacht. Sinds het faillissement van Fokker in 1996 worden er geen nieuwe toestellen meer gemaakt. Hoewel het bedrijf succesvol vliegtuigen van andere merken onderhoudt, ontstaat er toch een gat, legt de woordvoerder uit.

In december heeft Fokker Services het personeel op de hoogte gebracht van de ophanden zijnde ingrijpende maatregelen. In Nederland werken bij het onderdeel zevenhonderd mensen. Nog eens negenhonderd mensen zijn werkzaam in vestigingen in Singapore en Atlanta.

Fokker Services is een van de vier onderdelen van Fokker Technologies, dat tot vorig jaar onderdeel was van Stork. Bij Fokker Technologies werken wereldwijd vijfduizend mensen, waarvan vierduizend in Nederland. (Novum)